Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

  • 27 Eylül 2021, Pazartesi 14:11
Av. Bilgehan Altaş

Av. Bilgehan Altaş

"TÜRKİYE SADECE TÜRKLERE BIRAKILMAYACAK KADAR ÖNEMLİDİR!.."

Merhum Mehmet Ali Birand 13 Ocak 2000 tarihinde Posta gazetesinde bir yazı kaleme almıştı. Yazısında Viyana'da katıldığı Türkiye konulu uluslararası bir konferanstan söz etmiş ve şunları söylemişti: “Türkiyesiz Balkanlar rahat nefes alamaz. Ankara ile belirli bir uzlaşıya varmadan, Irak-İran-Suriye üçgeninde barış kurulamaz. Ege ve Akdeniz, Türkiye'nin net katkısı sağlanmadan sükûnete kavuşamaz. İşte bunlardan dolayı da, bize her kafamıza eseni artık yaptırmayacaklar. Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu kuralları ortaya koyacak. Bizler de bu kurallar çerçevesinde oynayacağız. Bir konuşmacının dediği gibi, 'Türkiye, sadece Türklere bırakılmayacak kadar önemli ve değerli bir ülke” durumuna girdi.” demişti.
                       Aradan yıllar geçti.19 yıllık Ak Parti iktidarı devam ediyor. Ama son yıllarda ABD başkanı seçilen Demokrat Joe Bidon'un adaylık döneminde ( Aralık 2019)New York Times'a verdiği röportajında  ,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kaybetmesi için muhalefetin 'desteklenmesi' ve 'cesaretlendirilmesi' gerektiğini dile getirdiği ve önce  medyada  yayınlanmayan ancak sonradan kamuoyu önüne bomba gibi düşen konuşmasında ; "…ayrıca Erdoğan'ı darbeyle değil, seçimle değiştireceğiz ve en son yapacağımız şey 'Kürtler' (terör örgütü PKK) hakkında Erdoğan'a 'taviz vermek'" olacağını söylemişti.
             Başkan yardımcısı olduğu Obama dönemi ve konuşmayı yaptığı günden bu yana Türkiye üzerinde oynanan oyunları görüyor ve yaşıyoruz. Anlaşılan o ki bir süre daha yaşayacağız.
             HDP'nin resmi ortak olmasının zemininin hazırlandığı şu günlerde, belki de işbirliğinin önünü açmak için Meral Akşener, olmayan bir makama talip olduğunu beyan ederek Cumhurbaşkanı aday olmayacağını açıkladı. Bir türlü çıkmayan aday yine merak konusu oldu.   Son ayın siyasette en popüler dedikodusu Mehmet Şimşek'in 2023 te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde "Millet İttifakı"nın adayı olacağı, bu konuda kendisine teklif yapıldığı/yapılacağı konusuydu. 
              Avrupa Birliği ve Uluslararası Para fonu kurallarını çok iyi bilen, Türk vatandaşlığı dışında ingiliz vatandaşı ve Amerikan  Foreign Policy dergisinden ödüllü Mehmet Şimşek ikna edildi mi? Bilmiyoruz.
              Yine bu konuda  en çok konuşulanlardan biri de  kazanmış olduğu  Büyükşehir Belediyesi seçimlerinden sonra Yunanistan'da yayın yapan Thema News isimli gazetenin "İstanbul'u fetheden Türk" başlığı ile manşete taşıdığı yine başka bir yunan gazetesinin kendisinden  "Yeni seçilen Konstantinopolis Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu" olarak tanıttığı, haberin devamında "Pontus kökenli bir Rum" olarak bahsettiği ve geçtiğimiz hafta  Atina’ya yaptığı ziyarette Yunanistan’ın Greek City Times gazetesinden Paul Antonopoulos "Atalarını ziyarete geldi"  dediği  ,İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Fatih Sultan Mehmet’e benzetip “İstanbul Fatihi lider “ ilan ettiği İmamoğlu mu? 
               Acaba desteklenecek aday O mu? Bu mu?Yoksa Şooo mu?  Zaman çok,izleyip göreceğiz...


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık