Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

  • 09 Ağustos 2021, Pazartesi 17:21
Av. Bilgehan Altaş

Av. Bilgehan Altaş

"TÜFENK İCAT OLDU, MERTLİK BOZULDU!.."

Hepiniz bilirsiniz “Köroğlu”nun hikayesini ve meşhur türküsünü…. 
"Benden selâm olsun Bolu Beyi'ne
 Çıkıp şu dağlara yaslanmalıdır
 At kişnemesinden, kargı sesinden
 Dağlar sedâ verip, seslenmelidir!..
Düşman geldi tabur tabur dizildi
Alnımıza kara yazı yazıldı.
Tüfenk icat oldu mertlik bozuldu
 Eğri kılıç, kında paslanmalıdır!.."
    Tüfek her ne kadar Ruşen Ali (Köroğlu) zamanından çok önce icat edilmiş olsa da Bolu Beyi ile mücadelesinde namertliğin yerini ve değişen savaşı anlatır.
    Son bir hafta “Ciğerlerimiz” yandı. Sekizi  hem cinsimiz, milyonlarca “Can”dan olduk.Bir yandan acıyı bir yandan öfkeyi çoğalttık.Ne çok şey konuştuk.Belki de en az yangını konuştuk. Önce kim yaktı? PKK ele başı Murat Karayılan’da 2020’de "Ormanları yakın" talimatı vermişti. Karayılan: "2-3 genç bir araya gelerek eylem yapabilir. Silahımız yoktur diyebilirler. Silahları çakmak ve kibrittir" diyerek açıkça yangın çıkarma talimatı verdiğini konuştuk. 90’lı yıllardaki Yunanistan tarafından yakılan ormanlarımızı ve misilleme olayını konuştuk. Ama hükümet soruşturmalar sürüyor dedi. Şu  yaptı ya da yaptırdı demedi..
    Sonra Ormanları otel yapacaklarını konuştuk. Sonra Anayasa’nın 169.maddesine göre mümkün olmadığını konuştuk.
    Yetmedi en çok da Türk Hava Kurumu’nu konuştuk. Uçak mı? Helikopter mi? Yok niye devlet uçak almadı da kiraladı vs.
    Bunlar tartışılır ve tartışılmalı da… Ama yangın çalışmaları zamanında değil. Yangınları söndürürüz,gerçekleri öğreniriz, kirli bilgiden kurtulur ondan sonra en ince ayrıntısına kadar konuşuruz.Bu kadar enerji kaybına gerek var mıydı?.
    Bu arada Konya’da bir de vahşet yaşadık ardından bir sürü spekülasyon kirli bilgi….
Kaynım Hollanda da yaşıyor o günlerde buradaydı ve söylediği şu cümle zihnimde iz bıraktı.
-    Bu olay Hollanda da olsa  haber şu şekilde verilir: ”Konya’da 7 kişi öldürüldü, savcılık soruşturma başlattı, incelemeler sürüyor.” Bir daha da bu konuda soruşturma bitene kadar haber duyamazsınız.
           Yapılan araştırmalar Türkiye’deki sosyal medya paylaşımlarının yarıya yakını sahte ve yalan haberden oluştuğunu söylüyor.
         Nedim Şener yazdı : “Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın tespitine göre, orman yangınları başladığı günden itibaren sosyal medya üzerinden sistemli bir şekilde dezenformatif ve manipülatif propaganda içeriklerini barındıran hashtag ve paylaşımların yüzde 32’si FETÖ’cü, yüzde 23’ü marjinal sol, yüzde 18’i PKK, yüzde 12’si DHKP-C terör örgütüne bağlı hesaplar, yüzde 15’i ise genel kullanıcılar tarafından gerçekleştirildi. “
    Ciğerimizi kim yaktı bilmem ama bir kez daha gösterdi ki kaçıncı bilmem ama dünya savaşları devam ediyor.Eskisi gibi Kılıçla,tüfekle ,topla,füzeyle değil ama “Terör örgütleriyle,biyolojik silahla,yangınla,ekonomik varyasyonlarla ve en önemlisi Sosyal Medya ve iletişim ve algı teknikleri ile zihinleri bulandırarak…..
    Dijital yalan çıktı ,kimseye güven kalmadı…..


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık