Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

  • 10 Ocak 2022, Pazartesi 19:24
Av. Bilgehan Altaş

Av. Bilgehan Altaş

TENCERE DİBİN KARA, SENİNKİ BENDEN KARA

    Geçtiğimiz hafta çokta üzüldüğümüz kendi anılarımızı da hatırlatan bir isyan harekatı yaşandı.Kimin eli ve emri ile yapıldığı net olarak belli olmamakla birlikte tahmin etmek hiçte zor olmadı. Ortak yapım harekât sonrası Kazakistan yönetimi 2002 yılında (Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Belarus ve Ermenistan) tarafından kurulan hükümetler arası askerî ittifak olan Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ)  güçlerinden müdahale için yardım istedi.
    Kazak yönetiminin iki şeytandan kendisine yakın ve destek vereni çağırınca diğer şeytan büyük olanı ABD’nin Dışişleri Bakanı Antony Blinken, , "Bence yakın tarihten alınabilecek bir ders şu ki Ruslar bir kez evinize girdi mi, onları evinizden uzaklaştırmanız çok zordur." şeklinde bir açıklama yaptı.
     Bu açıklamaya Rus Dışişleri Bakanlığı ise bir açıklama ile cevap verdi:
         ”Amerikalılar evine geldiğinde, hayatta kalmak, soyguna veya tecavüze uğramamak zor oluyor." Devamında da "Yakın geçmiş değil, Amerikan devletinin 300 yıllık tarihi bize ders veriyor” dedi. Kuzey Amerika kıtasındaki Kızıl dereliler, Koreliler, Vietnamlılar, Iraklılar, Panamalılar, Yugoslavyalılar, Libyalılar, Suriyeliler ve kendi evinde davet edilmeyen bu misafirleri görme şansına sahip olan diğer talihsiz insanlar, bununla ilgili birçok şey anlatabilir."
     Haberi okuyunca ne güzel anlatmış Amerikalıları diye düşündüm. Sonra aklıma yakın geçmişte okuduğum bir yazı geldi.
     Rus bir tarihçi kitabında anlatıyordu. Rusların 1864’te başlayan 20.yüzyılın başında da devam eden Çerkez Katliamında yaptıklarını….Olaylara tanık 91 yaşında bir ihtiyar, olayları şöyle aktarmıştı:
    “ Deniz kenarında atılmış insan kemikleri vardı. Kargalar erkek sakallarından ve kadın saçlarından yuvalarını kurarlardı. Deniz yedi yıl boyunca karpuz gibi insan kafataslarını atıyordu. Benim orada gördüklerimi düşmanımın bile görmesini istemem.”
    Yine  1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı sırasında Ermenileri nasıl kışkırtıp Anadolu’nun kapısı olarak bilinen Kars’ta yaşanan olayları, Kırım  Tatarlarına yaşattıkları  etnik  temizlik   ve kültür soykırım  yine son yıllarda  Kırımı işgali ve Ukrayna ‘da yaşananlar ,daha dün 2000 yılında Çeçenistan’da yaşanan Grozni’nin yağmalanması kadınlara tecavüz edilip yüze yakın sivil kişinin katledilmesi…
    Gerçekten sadece siz mi? İngilizlerin Amerika kıtasında, Hindistan’da, Tazmanya’da, , Bengalde, Karayipte, Avustralya yerlileri Aborjinlere ve dünyanın pek çok yerinde yaptıkları zulümler unutulacak gibi değil…Ya Fransızların Cezayir’de, Ruanda’da, Gabon, Senegal, Benin, Tunus, Gine, Burkina Faso, Çad, Kamerun ve Cibuti gibi tüm Afrika’da yaptıkları katliamlar, dinlerini, dillerini değiştirmeye zorlamalar, kölelik ticareti, tecavüzler, spor için insan öldürmeler...
    “Küfür tek millettir.” Sözünün doğruluğu ortaya konulurken İngiliz-Fransız ortakları tarafından kurulan “Bank-ı Osmanî-i Şahane” bankasının  eski bir reklam sloganı  aklıma geldi: “Yok birbirimizden farkımız ama biz Osmanlı Bankasıyız.”
    Yok birbirinizden farkınız hepinizin yüzü kapkara…


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık