Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

  • 15 Ağustos 2021, Pazar 14:14
Av. Bilgehan Altaş

Av. Bilgehan Altaş

AMAN HA GENÇLER AMAN HA!... BİZ NELER YAŞADIK!....

6-7 EYLÜL 1955 OLAYLARI
             6 Eylül 1955’te İstanbul Ekspres Gazetesi’nin “Atatürk’ün Selanik’teki evine bomba atıldığı “ haberini yapması üzerine Kıbrıs Türk’tür Cemiyeti’nin başlattığı Taksim Meydanı’ndaki protesto gösterileri halkın sokağa dökülmesini sağladı. Sonuç; 11 vatandaşımız vefat etti . 4.214 iş yeri, 1.004 ev, 73 kilise, 1 sinagog, 2 manastır, 26 okul ile aralarında fabrika, otel vb. yerlerin olduğu toplam 5.622 tesis zarar gördü. Kıbrıs için Türk-Yunan  anlaşmazlıkları çözülemez hale geldi.
     MARAŞ VE ÇORUM OLAYLARI
             1978 ve 1980 li yıllarda yaşanan Sünni Müslümanlarla –Alevi Müslümanların arasına nifak sokmak için organize edilen ciddi toplumsal provokasyon ve olaylar, 177 civarında canın vefatı …
2 TEMMUZ 1993 SİVAS OLAYLARI
            Aziz Nesin'in, "Bin yıllık Kur'an'a neden inanayım? Bu yüzden Müslüman değilim." sözünün gazetelerde yankılanması  üzerine bir kısım provokatörler halkı sokağa döktü. 33 şenlik katılımcısı  ,2 otel görevlisi ,2 gösterici 37 kişi vefat etti. Bir otel yakıldı bir sürü işyeri zarar gördü.
28 MAYIS-20 AĞUSTOS 2013 (GEZİ OLAYLARI )
     “Taksim Bölgesi Yayalaştırma Projesi” kapsamında Gezi Parkı'ndaki bazı ağaçların başka yere nakledileceği gerekçesiyle Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği üyelerinin, parkta nöbet tutması ile başladı. İlerleyen günlerde göstericilerin arasına giren provokatörler  sayesinde olaylar büyüdü. Toplumda büyük infial oluştu.10 vefat ,9 bin üzerinde yaralı …Türkiye zaman ,itibar ve en çokta ekonomik yönden çok şey kaybetti. Borsa düştü, döviz fırladı.Faizler son yıllarda en düşük seviyesinden (4,61 tahvil faizi) ciddi artış gösterdi. Yüzlerce milyar dolar ekonomik kayıp meydana geldi. Kutuplaşma arttı.
6-7 EKİM 2014 OLAYLARI
   Türkiye'nin IŞİD'e verdiği  yalanı ile başlayan ve HDP ‘ve DBT’ nin Ayn El Arap’a Türkiye’nin koridor açması isteği ile yandaşlarını sokağa eyleme çağırması ile başlamış; 37 kişi yaşamını yitirmiş, 326'sı güvenlik görevlisi 761 kişi de yaralanmıştı. 35 il ve 96 ilçede çıkan olaylarda 197 okul yakılmış, 269 kamu binası tahrip edilmiş, 1731 ev ve işyeri yağmalanmış, 1230 araç da zarar görmüştü.
8 EYLÜL KIRŞEHİR OLAYLARI
Teröre tepki yürüyüşü sonrasında yaşanan işyeri yakma  ve tahrip etme olayları yangının isinden çok buram buram provokasyon kokuyordu.

    Değerli kardeşim!
    Aklını kullan provokasyona gelme….
      Unutma !. Türk demek merhamet demektir.
            Yalçın Topçu’nun deyimi ile  “Cenabı Hakkın Türk adı ile var ettiği günümüzde diğer gamlığı ile bilinen darda ve zorda olana kucak açan, güven veren, insanlık için huzuru, refahı  ve barışı isteyen aman dileyene eli kalkmayan, tarih sahnesinde etkin olduğu dönemlerde insanlığa ve ekolojik döngüye salt adaletle ve yaradılış gayesine uygun davranan Nizam ve Merhamet Medeniyetinin evlatlarının adıdır Türk.”
    Bilge Lider Aliya İzzetbegoviç’in deyimi ile “Tabuta konmuş da olsa, toprağa gömülmediği sürece tek güvencedir TÜRK.’”


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık