Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

  • 08 Ekim 2020, Perşembe 17:26
AhmetTurak

Ahmet Turak

Yüzüstü çok süründün ayağa kalk sakarya!

Yüzüstü çok süründün ayağa kalk sakarya!

Peygamberimizin övgüsüne mazhar olmuş bir şehir İstanbul

Payitaht Osmanlı Başkenti İstanbul bizim herşeyimiz. Olaylar burada gelişir ve sonuçlanır. Avrupayı gezenler Dünyanın en güzel Kenti İstanbul der her zaman.

Yıl 1990 Milli Gazete Ankara baskı tesislerinde çalıştığım sıralarda Erbakan hocamızı yakından tanıma fırsatı buldum. Gazete ve Medya Erbakan ve Refah partisini adım adım takip ettiği dönemler Genel merkeze akın akın insan seli geliyor. Anavatan partisi iktidarda hemde Genel Merkez Refah partisi ile 100 metre yakınında.

Refah partsinin kongresi var kongreye katılım hınca hınç. Bu kongre Refah partisinin İktidar olacağı müjdesini içeren bir tabloydu sanki… Bunlardan biride Melih Gökçekin Refah Partisine katılması idi.

Yıl 1991 İstanbul ilk gelişim kışın ortasında Marmara  ilahiyattan Öğrenci arkadaşım Taner Yiğit ile beraber aynı evi paylaştığımız yıllar. Ben ise Vapurla karşıya çalışmaya gidiyorum. Daha sonra Yörünge dergisine devam edeceğim dönemler...

O günlerde Seçimlerde Refah partisi İstanbul’da 4 önemli ilçeyi aldı. O günün sabahı gazeteleri okuyan çoğu kişiler gazetelerin manşetlerine bakıyor ve gazeteleri tekrar katlıyordu. Bunlar nerden geldi dercesine.

Yıl 1994 seçimlerine gelindiğinde ise İstanbul adayları görücüye çıkmış Refah Partisinden Muhtar bile olamaz dedikleri Medya organları Recep Tayyip Erdoğanın İstanbul Büyükşehiri almasıyla hayal kırıklığına uğramıştı. İstanbul’un ardından Ankara ve Türkiye’nin doğusundan batrısına çoğunluk belediyeler bizde idi.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesini almasıyla İstanbul CHP’nin geride bıraktığı çöp dağlarının yerini yavaş yavaş temiz bir İstanbul’a dönüşmeye başlamasıydı. Nitekim İstanbu Topkapı garajında temizlik başladı oranın şanına yakışır Fethin Sembolü Panorama 1453 Müzesi kuruldu. Ve İstanbul gerçekten Yeşil ve Temiz bir İstanbul olarak Tarihe geçecek gelişmeleri kaydetti.

Refah Partisi daha sonra Tansu Çiller ile birlikte devraldığı  İktitarda Erbakan Hoca Başbakan olmuştu.

Erbakan hoca Başbakan iken D8 Ülkelerine çıkarma yaptı ve D8’i Kurdu. Müslümanların kabuğundan çıkıp yeniden tarih sahnesinde yerini alabilmesi için başta Kültürel ve Ekonomik işbirliğine ihtiyaç vardı.

Bu Dönemde Başörtüsü Problemi devam ediyordu Üniversite kapılarında Başörtüsü ile okul içine öğrenciler alınmıyordu. Bizde Beyazıt meydanlarında olsun başka platformlarda olsun Eylemimize devam ediyorduk.

Daha sonra Erbakan hocayı ve Refah Partisini durdurmak için Ali Kalkancı ve Fadime Şahinler Piyasa sürüldü. Ve istedikleri Medya ile Kamuoyunu yönlendirmeye devam ediyorlardı sonuç 28 Şubat Postmodern darbesi geldi. Kimsenin burnu kanamadan atlatıldı. Erbakan hoca İktidardan uzaklaştırıldı ve Refah Partsii kapatıldı.

Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları 2001 de Ak Partiyi kurdular. Yola ancak böyle devam edileceğinin sinyalini vermiş oldu. Koalisyon hükümetleri ile yürüyemeyen Türkiye artık Ak Parti ile Tek Başına yürümeye karar verdiği dönemler. Ve İlk seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan tek başına Başbakan oldu. Sonra Cumhurbaşkanı ve Başkan oldu.

Ancak Fetö ve İşbirlikcisi Amerika ile birlikte 15 Temmuz 2016’da  Askeri darbe girişimi kanlı bitti. Recep Tayyip Erdoğan Milleti Meydanlara davet etti ve 15 Temmuz günü milletimiz Türkiye'nin en uzun 48 saatinde 248 şehit verdi, 2196 vatandaş ise yaralandı. Milletimiz darbeye karşı darbe yaptı.

Yaklaşık 20 Yıldır İkdidarda olan Ak Parti yoluna devam etmekte… Türkiye Ak Parti İktidarı ile baştan sona imar edildi. Türkiye Dünyada hatırı sayılır bir Ülke olarak yoluna devam etmekte.

Dünyevileşme ve Mücahidlerin Müteahhit olması hadisesi yada Yola çıktıklarınız ile yolda bulduklarınızı değişirseniz kaybetmeye devam ederiz.

Cennet Mekan Abdülhamithan'ın bir sözü var; " Bu Millet iyidir ancak bir kusuru var oda çabuk unutur" Ancak Yeni Nesilin anlaması gereken bir durum var ne çabuk unuttunuz CHP’nin Hastanede rehin alınma, Tüp, Yağ, Şeker kuyruklarını…

Şimdi yeniden silkinme ve ayağa kalkma vaktidir. Necip Fazıl Üstadın dediği gibi; Yüzüstü Çok Süründün Ayağa Kalk Sakarya!


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


ahmet arslan ahmet arslan 02.02.2021 12:41

Vallahi yorum yapilacak birsey yokki Ahmet kardesimiz dogrulari dile getirmis.Allah birlik ve beraberligimizi bozmasin gerisi zaten gelir.

yukarı çık