Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

  • 29 Kasım 2021, Pazartesi 21:20
AhmetTurak

Ahmet Turak

TÜRKMENİSTAN

Başkan Erdoğan’ın Türki Cumhuriyetlerine yaptığı ziyaret Tarihi bir öneme sahip. Tayyip Erdoğan Burada Mevkidaşı ile görüştü. Ve Ticaret anlaşması imzalandı. Tarihi Köklerimizin ve Anayurdumuzun Kalesi Türkmenistan. Türkmenistan Hem Müslüman bir Ülke hemde Soydaşlarımız olarak önemli bir yakınlık arzetmekte. Ata yurdu Türkmenistana ilk defa bu kadar önemli bir ziyaret gerçekleşti. 1991 de Bağımsızlığını ilan etti.
Aşkabat Önemli Bir Şehir. Bunun yanısıra Etrafında kümelenmiş Türk ve İslam Ülkeleri bulunmakta. Bunlar kuzeyden Kazakistan, kuzey ve kuzeydoğudan Özbekistan, güneydoğudan Afganistan, güneyden İran ve batıdan Hazar gölü ile çevrilidir. Türkmenistan’ın yeryüzü şekilleri oldukça sade bir görünüm arzeder. Geldiğimiz Topraklarda Semerkand Buhara Gibi Önemli Merkezleri içinde bulunduran Özbekistan ise ayrı bir öneme sahiptir. 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık