Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

  • 30 Ağustos 2023, Çarşamba 17:44
AhmetTurak

Ahmet Turak

TOSYA KIRŞEHİR GEZİSİ

Anadolu’yu gezerken Kastamonu, Tosya, Çankırı, Ankara üçgeninde Kırşehir’e doğru yol aldık...
Tosya başlıbaşına bir Anadolu’nun eskimeyen şehirlerinden Gelenek ve Ananeler yönünden her ne kadar ufak tefek Modernleşmeler olsada İnsanı eskilere alıp götürüyor.
Alabildiğine Kastomunu ormanlarının yer aldığı şehirden geçerken Tosya bambaşka bir hava teneffüs ettiriyor insana...

Tosya Çakırlar Köyünü görmeye değer özelliklerinen dalıyoruz. Dolana dolana dağ başına Ormanın tepesinme kadar tırmanıyorsunuz. Otantik yaşam evleriyle Şehirden uzakta tam köy havası veriyor. Herşey Ahşap Tarihi evler... Ahşap Camii belkide hiçbir köyde bulunmayan yapısı Çam orman ağacı su oluklarıyla meşhur köyde kalıtsal Karadeniz Özellik evlerini barındırıyor. Kastomonu ve Tosya Helvalarıyla meşhur hem yenilecek helva hemde Misafir ikramı için helva ve aynı zamanda somun ekmeği ve simidi de kayda değer. Ulu Camii tarihden beri bize kendine çağırıyor...
Anadolu’nun her köşesi güzel ancak Tosya Dünyaca ünlü Pirinci ile adından yüzyıllardır söz ettirmiş bir ilçe... 
Tosya’ya Pirince giderken Bulgurdan olmayalım dedik ve yolumuzun bir kısmını Kırşehir’de tamamladık. Kırşehir gezimizde sonraya bırakalım istedik.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık