Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

  • 03 Şubat 2022, Perşembe 15:54
AhmetTurak

Ahmet Turak

ŞEVKİ TURAK’A VEFA

Şevki Turak İsmi Mesleği gibi Altın harflerle yazılmalı demiştik ve yazılmış. Şevki Turak ile Çocukluğumuz ve Gençliğimiz beraber geçti her zaman birbirimize emmioğlu olarak sahip çıktık. Yüzyıllar sonra bile Şevki Turak ismi Kırşehir’de unutulmayacak isimler arsında. Ahi Evran- Veli esnaflarındandı gerçekten Şevki, Kimseyi boş çevirmez elinden geldiğince yardımları dokunurdu. Kardeşlik içinde hayatımızı sürdürdük sinirlense bile kimse ona alınmazdı. Çok nadir karekterlerdendi. Çok kazanan ama bir o kadarda gözü toktu. Bana şimdiye kadar hiçbir şekilde darılmadı. Genç yaşta Ahirete irtihal eden emmioğlu Şevki Turak gerçektende bizi derinden üzdü. Rabbim öyle takdir buyurmuş. Küçükken bile Ticari hayatta önce veren el oldu. bir keresinde boya sandığı ile ayakkabı boyacılığı yaparken o bana boya kutusu aldı. bir iki boyadan sonra ona Futbol Topu aldım o yoluna devam etti bana çok ayakkabı boyacağım bir boya kaldı.... Ticari Zekası süperdi...Köyde kaldığımız yıllarda gece gökyüzünü seyrederdik Ben İmam-Hatipli olduğum için sürekli gökyüzü ve yıldızlar hakkında müşahade ederdik. Köyde saha kurarak oynadığımız Futbol, Harman yeri Film şeridi gibi geçiyoır gözümün önünden. Bize ve Ailemize Yılmaz Emmim ve Şevki büyük değer verirdi. Ayrılıklar Şehre göç ile başladfı ben kendimi farklı şehirlerde buldum ancak görüşmelerimiz devam etti. Küçüklükten Aile yükünü sırtladı ve evin Reisi oldu. Tarım Zamanı köy’de Esnaf Zamanı Şehirde büyük bir yükü başarı ile sırtladı. Semaverde Çayını içmek ayrı bir keyf verirdi sohbetle birlikte. 
Kendi halinde hep çalıştı ... 
İlk önce Cennete Cömertler girecek sözüne muhatab bir yürekti. Kardeşliğimiz daim olsun ve Rabbim Cennetiyle müşerref kılsın. Benim hayatımda en önemli İsimler arasında yerin her zaman kalbimde duruyor. Koca yürekli insan. 
Her Zaman Duamızdasın.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık