Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

  • 31 Mayıs 2024, Cuma 10:07
AhmetTurak

Ahmet Turak

İSTANBUL’UN FETHİ

İstanbul’un fethi 29 Mayıs 1453 tarihinde tamamlandı. Her yıl 29 Mayıs’ta İstanbul’un fethi kutlamaları yapılırken 2024 yılında fethinin 571. yıldönümü kutlanacak. Fatih Sultan Mehmet “Hakiki sanat muhteşem bir şehir vücuda getirmek ve halkının kalbini saadetle doldurmaktır.”
Katılımın beklenenin üzerinde olmasını temenni ediyoruz. İstanbul’u Önce Bizans’dan sonra JönTürklerden aldık Ayasofyayı açtık hayırlı olsun...
İstanbul İstanbul olalı böyle bir zulum görmedi kimden bahsettğimi anlamışsınızdır İBB yöneticileri tabiiki...
İstanbul. Hazreti Muhammed’in (S.A.V) müjdesine mazhar olan İstanbul, 571 yıl önce 29 Mayıs’ta Fatih Sultan Mehmed’in kumandasındaki Osmanlı Devleti tarafından fethedildi. AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, İstanbul; Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluğu gibi üç imparatorluğa başkentlik yaptı.
İmparatoluğu 600 yıl sürdüren Osamanlı sonrasında küçük bir devletle yetindi. Neden Nedeni belli İlahi Kelimetullah uğruna her şeyini feda eden Canını dahi fedan eden bir Milletten buralara geldik. Ömrünü At sırtında geçiren bir Milletin evladı olarak Tarihimizle yeniden barışmak zorundayız. Tarihini seven bir nesli özledik ne dersiniz bu nesil mutlaka ortaya çıkacaktır ve Cihanı tirtir titrecektir. Yol O’nun Varlık O’nun gerisi hep angarya Yüzüstü çok süründün Ayağa kalk sakarya dediği Üstadın bir Gençlik bekliyoruz...
Fatih Sutan Mehmed Han Gemileri karada yürüttü Nasıl bir Ruh ki Atını denize sürdü “Ya İstanbul Beni alır Yada Ben İstanbul’u” diyen bir kumandan Hedefe kilitlernmiş. Fatih Sultan Mehmed Han’dan önce Eyüp Sultan han Hazretleri Kaleyi kuşattı ve Surların dibinde Şehid düştü. Taa medineden At sırtında İstanbul önlerine geldi...Peygamberimizn övgüsüne nail olan İstanbul’u Fethetmek Fatih Sultan Mehmed Hana nasip oldu. 
29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet’in Konstantinopolis’i ele geçirmesiyle şehir Osmanlı Devleti’nin başkenti olmuştur.
Resulullah Aleyhisselâm’ın, İstanbul’un Fethinden Sekiz Asır Önce
Müjdelediği ve Övdüğü;
“Kostantîniyye elbette fetholunacaktır. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır! Onu fetheden askerler ne güzel askerlerdir!” (Ahmed bin Hanbel, Müsned; c.4, s.335)
Fatih Sultan Mehmed Han Karadan gemileri yürüttü. Recep Tayyip Erdoğan’da Denizin altından Marmarayı yürüttü. Çok benzerlik var sanki. 
Türkiye 29 Mayıs Gençliği ile kendine gelecektir. Çünkü tarihine yani geriye dönersek ilerleriz ve Ahlaklı bir toplum oluruz. Filmi ile insanları heyecanlandırıyor. Yeni Nesilden bu konuda özveri bekliyoruz.


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık