Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

  • 15 Aralık 2021, Çarşamba 0:59
AhmetTurak

Ahmet Turak

AZİZ MAHMUD HÜDAİ

Aziz Mahmud Hüdai Hazretlerine her gittiğimizde bizi farklı bir maneviyat lezzeti verdi. Aziz Mahmud Hüdai için Şeyhi Padişahlar ardın sıra yürüsün demiş. Bu Sultanahmed’in açılışında gerçekleşmişti. Kıymetli Kardeşim Fatih Kılıçoğlu Bu Camide İmam - Hatiplik görevini sürdürmektedir. Aziz Mahmud Hüdai Bursa Kadısı iken Şeyhi ona çarşıda Ciğer sattırmıştı Kaftanı ile...
Zaten o Nefsimiz değilmi bizi en doğruya gitmeyi engelleyen. Üsküdar’ın ve İstanbul’un Manevi bekcisi Aziz Mahmud Hüdai Hazretlerinin Külliyesini Ziyaret edip Manen Duasını alalımki ahirette yüzümüz olsun bakmaya inşallah. Onlar Yaşayan diriler... Makam, Mevki, Şöhret, Mal Mülk Dünya hayatının geçici lezzetleri... Aziz Mahmud Hüdâyî, Osmanlı’da bozulmaların yaşandığı en bunalımlı yıllarda aksaklıkların giderilmesi için nasihatlerde bulundu. Devletin ayakta kalabilmesi, bozulan çarkların düzgün işlemesi için yoğun çaba sarf etti. Bu minvalde padişahlara yazdığı mektuplar meşhurdur. İrşad faaliyetleri, halktan padişahlara kadar uzanan geniş bir kesimi etkiledi.
 


MAKALEYE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yukarı çık