Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

Türkiye'nin Yerli Otomobili

Yerli otomobil resmen tanıtıldı! Türkiye'nin yerli otomobil ismi belli oldu mu, fiyatı ne kadar? İşte özellikleri ve tasarımı

Türkiye'nin Yerli Otomobili

 resmen tanıtıldı! Türkiye'nin yerli otomobil ismi belli oldu mu, fiyatı ne kadar? İşte özellikleri ve tasarımı

Türkiye'nin en önemli milli projelerinden birisi olan  tanıtımı gerçekleştirilirken, törenden de son dakika haberleri de peş peşe geliyor! Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) geliştirdiği ve ismi, tasarımı olduğu kadar sahip olacağı motoru ile de merak edilen yerli otomobil, Başkan Erdoğan'ın da katıldığı törenle resmen tanıtıldı. Törende önemli konuşmalar yapılırken, yerli otomobil ismi, özellikleri ve motor gücü birçok detay da netleşti. Kırmızı ve beyaz renkte olan yerli otomobil ilk kez görücüye çıkmış oldu. Bilindiği gibi, TOGG tarafından, ismi, görüntüsü, tasarımı ve motoru sır gibi saklanan proje ile ilgili Twitter üzerinden her gün bir fotoğraf paylaşılıyordu. Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile de fabrikanın ve üretimin nerede olacağı belli oldu. Peki, yerli otomobil ismi ne oldu, özellikleri neler? Yerli otomobil fiyatı ne kadar ve fabrikası nerede? Haberimizden, Türkiye'nin gurur projesi olan elektrikli aracın ismi, görüntüsü, fiyatı, tasarımı, motoru ve diğer özellikleri hakkında son dakika detaylara ulaşabilirsiniz.

Türkiye'nin göz bebeği olarak değerlendirilen proje için büyük an geldi ve yerli otomobil canlı olarak tanıtılıyor! Tasarımı, motoru, fiyatı ve ismi sır gibi saklanan bu milli proje, Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle şimdi resmen tanıtılıyor. Bilindiği üzere Erdoğan, yaptığı açıklamada ön gösterim tarihini bugün olarak açıklarken; bu tanıtımın Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde olacağını duyurmuştu. Bu doğrultuda da, geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) geliştirdiği yerli araca ilişkin ilk görüntüler paylaşılmış ve büyük bir heyecan oluşmuştu. O günden bu yana da, TOGG Twitter hesabından yerli otomobilin tasarımı hakkında çeşitli fotoğraflar ve video paylaşımı yapıldı.

YERLİ OTOMOBİL İSMİ NE OLDU, FABRİKASI NEREDE?

Bu doğrultuda,  ismi, özellikleri, fabrikası, fiyatı, tasarımı ve motoru gibi birçok başlık, milyonlarca vatandaş tarafından oldukça merak ediliyor. Bunların yanıtı ise, Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle şimdi belli oluyor. İlk olarak söz alan ve konuşan TOGG CEO'su Gürcan Karakaş Gebze'deki lansmanda yerli otonun ismi hakkında flaş bir açıklamada bulundu. Öte yandan, Resmi Gazete'de bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile de fabrikanın ve üretimin nerede olacağı da belli oldu. Yine aynı karara göre, üretim tesisinde 4 bin 323 kişinin çalışacağı ve öngörülen toplam sabit yatırım tutarının 22 milyar TL olacağı ifade edildi. Peki, yerli otomobil nerede üretilecek?

TASARIMI VE ÖZELLİKLERİ MERAK UYANDIRIYOR

Bilindiği gibi, Ferrari ve Lamborghini'nin de tasarımcısı olarak bilinen İtalyan Pininfarina'nın bu projede de tasarım imzası bulunuyor. Bu da, elektrikli aracın görüntüsünün nasıl olacağı konusunda merak uyandırıyor.

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Twitter hesabı üzerinden, geçtiğimiz günlerde aracın farları, A sütunu, aynası, tavan çıtası, tamponu, difüzörü ve elektrik sisteminin görüntüsü yayınlandı. Elektrik sistemiyle birlikte bataryalar ve 4 tekerde de bulunan elektrikli motor ön plana çıktı. Süspansiyon sistemi elemanları olan amortisörler de videolarda yer aldı. Öte yandan, aracın içi de paylaşıldı.

YERLİ OTOMOBİL FİYATI NE KADAR, ÖZELLİKLERİ NELER?

Türkiye'nin ilk defa 2011 yılında duyduğu "Yüzde 100 yerli otomobil" şu anda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle tanıtılıyor.

 

Haberimizin detaylarından, son dakika bilgileri ile yerli otomobil tanıtımı, özellikleri, fiyatı, fabrikası, tasarımı ve ismi gibi birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

"HAYIRLI OLSUN"

Erdoğan, paylaşımında "Kendimize inandığımızda, kendimize güvendiğimizde aşamayacağımız engel yoktur. Türkiye'nin Otomobili hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

İLK ÖN SİPARİŞ

Tanıtım töreninde yaptığı konuşmada ön sipariş sürecinin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2022'den önce ön satış süreci başlatılabilir. Şahsım adına ilk ön siparişi de ben veriyorum." şeklinde konıştu.


HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık