Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

MİLLİ EĞİTİM ŞURASI

Başkan Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Uzman olanların maaşları 1000 TL, baş öğretmenlerin 2 bin TL artacak

MİLLİ EĞİTİM ŞURASI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 20. Milli Eğitim Şurası'na katıldı. Erdoğan, Külliye'deki programda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Uzman öğretmenlerimiz bir derece alacaklar ve maaşlarında 1000 TL artış olacak. Yüksek Lisans yapmış öğretmenlerimiz sınavdan muaf tutulacaklar. 10 yıllık uzman öğretmenler sınavda başarılı olduktan sonra baş öğretmen olacaklardır. Ayrıca maaşlarında 2 bin TL artışa gideceğiz. Doktora yapan öğretmenlerimiz bu sınavdan muaf olacaklar." dedi.

Erdoğan, kadrolu öğretmen ile sözleşmeli öğretmen arasındaki ayrımın kaldırılacağını ifade etti, 3600 ek göstergenin hayata geçirileceğini ifade etti.

Başkan Erdoğan'dan 20. Milli Eğitim Şurası'nda önemli açıklamalar

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Her alanda güçlü altyapıya sahip olmanın önemine hep birlikte şahit oluyoruz. Herkesin içine kapandığı bir dönemde ülkemizde ekonomik hayatın durmasına izin vermedik. Salgın ile mücadelede yakaladığımız başarıyı salgın sonrası dönemde de artırarak devam etmek istiyoruz.

En çok ehemmiyet vereceğimiz alanlardan birinin eğitim olacağını 20 yıl önce söylemiştik. Tüm bütçelerde hep en büyük payı eğitimi ayırdık. Bu yıl merkezi bütçenin yüzde 15,7'sini eğitime ayırdık.

2002'den bu yana kadar 713 bin 625 öğretmenimizin öğrencileri ile buluşmasını sağlayarak okullarımızın kadro ihtiyacını gerçekleştirdik. 4+4+4 sistemi ile zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Bugün artık isteyen her öğrencimiz mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'i ve peygamberimizin hayatını okuyup öğrenebiliyor. Artık ne öğrencilerimiz ne de velilerimiz ders kitabı peşinde koşmuyor. Okulun ilk gününde ders kitaplarını masalarında buluyorlar.

HABERE AİT RESİMLER


HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık