Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

HİKMETYAR “Batı, bağımsız ve İslami bir Afganistan’a tahammül edemiyor”

Hizb-i İslami Partisi’nin lideri Gülbeddin Hikmetyar, ABD ve NATO’nun Afganistan’da utanç verici bir yenilgi aldığını belirterek, “Afganlardan intikam almak için çırpınıyorlar. Bağımsız, gururlu, savaşsız ve İslami bir Afganistan’a asla tahammül edemiyorlar” dedi.

HİKMETYAR “Batı, bağımsız ve İslami bir Afganistan’a tahammül edemiyor”

Afganistan'daki Hizb-i İslami Partisi’nin lideri Gülbeddin Hikmetyar, ABD ve NATO’ya tepki gösterdi. Batı’nın Afganistan’da utanç verici bir yenilgi aldığını belirten Hikmetyar, bu yenilginin acısının Afgan halkından çıkartılmak istendiğini ifade etti. ABD ve NATO’nun yeni Afgan hükümetine çifte baskı uyguladığını, bir yandan yaptırımlarla, diğer yandan da mal varlıklarını dondurarak Taliban’ın tanınmasını engellediğini anlatan Hikmetyar, “Afganlardan intikam almak ve tattıkları ağır hezimeti unutturmak için çırpınıyorlar. Bağımsız, gururlu, savaşsız ve İslami bir Afganistan’a asla tahammül edemiyorlar” dedi. Hizb-i İslami Partisi’nin lideri, Batı’dan yardım dilenmenin büyük bir hata olduğunu ve Afganistan’da 40 yıllık savaştan ders alınması gerektiğini de sözlerine ekledi. 


HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık