Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

HEM CAHİLDİLER HEMDE DİN DÜŞMANI

28 Şubat'ta odama birileri girdiler.Okuduğum kitaba baktı ben dondum tabiki ne oluyor böyle diye bunlar müfettişmiş neyse " Neyse beni şikayet etmişler bu adam odasında Kur'an okuyor " Halbuki benim okuduğum Kur'an değildi. "Barbarosun hatıratı" idi. Osmanlıca olduğu için adamlar bunuda Kur'an zannettiler. Hem cahildiler hemde din düşmanı

HEM CAHİLDİLER HEMDE DİN DÜŞMANI

Aradan geçen bunca yıl sonra, gerçek bir darbe ile postmodern darbe arasına sıkışmış askerlik hayatımı gözden geçirir ve bu satırları yazarken, dönüp geriye baktığımda, ne acı hissediyorum, ne hüzün... Sadece bir duygusuzluk ve kaybedilmiş uzun yılların boşluğu... 12 Eylül ile 28 Şubat arasında kalmış iç burkan bir boşluk...” Bu satırlar, daha çok akademisyen ve yazar kimliğiyle tanıdığımız, eski bir asker olduğunu çoğumuzun bilmediği bir isme, İskender Pala’ya ait. Kaybedilmiş yıllarını İki Darbe Arasında adlı kitabında toplayan İskender Pala, 28 Şubat’ı biraz öncesinde yaşayan ve kendi tabiriyle ‘postmodern’ darbenin üzerinde adım adım tatbik edildiği bir denizci. 2003’te yılında yazdığı ve tam altı yıl çekmecesinde beklettiği askerlik anılarını, borçlu olduğu YAŞ’zedeleri daha fazla bekletmemek için nihayet yayımlama kararı alan Pala’nın askerlikten re’sen emekli edilmesine neden olan diyalog ise şansa bakın ki, o zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan, Başbakan Tayyip Erdoğan’a ait bir cümle: “Bizim İskender.”

Kaynak: Yeni Fetih

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık