Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

HAKAN FİDAN'DAN ABD'YE REST

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: (ABD'ye) Bölgede özelikle Arapların YPG eliyle baskı altına alınma politikasına son verilmeli" “YPG terörünün meşru bir güçmüş gibi gösterilmesi son bulmalı. Olmazsa, gördüğümüz çatışmalar sadece bir başlangıç"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'yi terör örgütlerine desteği konusunda uyararak, "YPG terörünün meşru bir güçmüş gibi gösterilmesi son bulmalı. Eğer bulmazsa bu gördüğümüz çatışmalar sadece bir başlangıç" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile ortak basın açıklamasında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terör örgütlerine destek konusunda ABD'yi uyardı. Fidan konuşmasında, "Amerika destekli YPG'nin Arap topraklarını işgal ederek onları boyunduruk altına alması girişimlerini öngörüyorduk. YPG ve PKK terörü bir gün ortadan kalkacak. Ama hem Amerika'nın hem YPG'nin hep beraber Kürtlerle Araplar arasına ektikleri fitne tohumlarının rehabilitesi uzun yıllar alacak. ABD'ye sesleniyoruz; YPG terörünün meşru bir güçmüş gibi gösterilmesi son bulmalı. Eğer bulmazsa bu gördüğümüz çatışmalar sadece bir başlangıç" şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Ahmet Turak

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık