Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

Gazeteci Araştırmacı Yazar Hamit PUHALOĞLU Galiçya Şehitliklerini gördü gezdi izlenimlerini Gazetemize yazdı...

Enver Paşanın yağveri Ahmet Şükrü Oğuz Osmanlı hücum kıtaları komutanı Çift şeritli İstiklal madalya sahibi Gazi olmuş İstanbul Milletvekili

Osmanlı Devleti’nin Birinci Dünya harbinde savaştığı yedi cepheden biri olan ve 12 bin askerimizin meftun bulunduğu Galiçya’daki 6 şehitliğimiz yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Ukrayna’nın Lviv şehrindeki Galiçya Türk şehitliğini ziyaret eden ve içler acısı manzaraya şahit olan Gazeteci Hamit Puhaloğlu, “Burada altı adet şehitliğimiz var. Hepsi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Şehitliklerimizin etrafı Hristiyan mezarlarıyla çevrili. Özellikle zengin kesimler tarafından buraların etrafı satın alınarak yok edilmeye çalışılıyor. Devletimizin Galiçya’daki şehitliklerimizle acil olarak ilgilenmesi lazım. Özellikle TİKA’ya büyük iş düşüyor. Aksi halde koskoca bir tarih ve mazimiz yok olup gidecek” ifadelerini kullandı. 


HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


Abdulbari Hoca Abdulbari Hoca 21.02.2021

İnsanı dirisi ne kadar değerliyse insanın ölüsüde o kadar hatta daha fazla değerlidir. Ölü şehit olunca dahada değerlidir. inancımıza göre bu böyledir. Hayatta olan olan mü’minlerin bu konuda duyarsız ve ilgisiz olmaları elbetteki bizleri çok üzüyor. Konuyla ilgili Araştırmacı yazar Hamit beyin bunu dile getirmesi önem arzediyor. Bununla ilgili Hamit beyin yurt dışındaki şehitliklerimizin mezarlıkları İle ilgili tesbit ettiği izlenimleri takdire şayandır. Konuyla ilgili yetkili kişilerin bina biran evvel buna çözüm bulurlar.

yükleniyor
yukarı çık