Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki Din Şurası'nda konuştu

Din Şurası kapanış programında katılan Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulunu. Erdoğan, bir zamanlar rağbetin düştüğü İmam Hatip'lerde, 1 milyonun üzerinde öğrenci olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara'daki Din Şurası'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Din Şurası kapanış programında konuşma yaptı. Burada yaptığı konuşmada, İzmir'de bir Alevi ailenin evinin işaretlenmesinden, imam hatiplere birçok konuya değindi.

Önemli açıklamalar yapan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

KENDİ MESELESİNİ TARTIŞAMAYAN MÜSLÜMAN

"İstişare bir peygamber geleneğidir. İstişare kültürünün terk edildiği zamanda ise ümmet olarak hep birlikte geriye düştük.

Kendi meselelerini özgürce konuşmayan, tartışmayan Müslümanlar; maalesef başkalarının yönlendirmesine, kimi zaman da manipülasyonuna açık hâle gelmiştir. İstişare kültüründen uzaklaştıkça, vahdetin yerini giderek tefrika almıştır.

 

ALEVİ EVLERİNİN İŞARETLENMESİ KONUSU

İslam'ı gerilik emaresi olarak gören faşist zihniyet ülkemizde geride kaldı.'

 

Milli bünyemize mugayir projelerle insanlarımızın arasına nifak tohumları ekilmesine rıza gösteremeyiz.

Bazı evlerin kapılarına bazı işaretler konuluyor, ülkemizi bölmek parçalamak için. Bizim devlet olarak böyle bir problemimiz yoktur.

Kapılara bu işaretleri koyanların üzerinde güvenlik teşkilatlarımız özellikle çalışmaktadır, bunlar yakalandığı zaman hesabı sorulacaktır.

İ

İMAM HATİP OKULLARINA RAĞBET ARTIYOR

Bugün bırakın din eğitimini yasaklayan; bilakis bunu teşvik eden, yaygınlaştıran, önünü açan bir anlayış iş başındadır. İnsanımızın dini, tarihini, kültürünü öğrenmesi için gereken her türlü çabayı gösteriyoruz. Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersleri, 4-6 yaşındaki çocuklara yönelik Kur'an kursları sizlere çok önemli imkanlar sunuyor. Vatandaşımız istediği gün ve saatte Kur'an-ı Kerim eğitimi alabiliyor. Bir dönem öğrenci sayısı 60 binlere kadar düşen imam hatip okullarına rağbet günden güne artıyor. Şu anda 1 milyon 300 bin imam hatip öğrencisi var.''


HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık