Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar
  • Euro
  • GR ALTIN
  • ÇEYREK

Cahit Zarifoğlu,

Aslında Dünyaya’ya bir kaç adam geldi...  Yönümüzü tayin eden adamlardı bunlar, Hem duruşu ile hem Ruh iklimi ile insana derdini sevdiren güzel adamlardı. Bugün Yıldönümünü idrak ettiğimiz Cahit Zarifoğlu Ağabeyi Rahmet ve şükranla selamlıyoruz. Mekanı Cennet olsun... Ümraniye Belediyesinde Kültür ve Sosyal işler Müdürü Recep Garip abinin düzenlediği programda oğlu ile tanışma fırsatını bulmuştuk. Yedi güzel adamın zarif şairi, Türk Edebiyatının “artist” lakaplı yazarı Cahit Zarifoğlu, aşkla hemhal olan ve bunu şiirlerine işleyen, yazdığı ölümsüz eserlerden “yedi güzel adam”dan biri. olan zarif insan Cahit Zarifoğlu’nun vefatının 34. Yıl dönümünde sevgiyle, saygıyla ve minnetle anıyoruz

Cahit Zarifoğlu,

Aslında Dünyaya’ya bir kaç adam geldi...  Yönümüzü tayin eden adamlardı bunlar, Hem duruşu ile hem Ruh iklimi ile insana derdini sevdiren güzel adamlardı. Bugün Yıldönümünü idrak ettiğimiz Cahit Zarifoğlu Ağabeyi Rahmet ve şükranla selamlıyoruz. Mekanı Cennet olsun...
Ümraniye Belediyesinde Kültür ve Sosyal işler Müdürü Recep Garip abinin düzenlediği programda oğlu ile tanışma fırsatını bulmuştuk.
Yedi güzel adamın zarif şairi,
Türk Edebiyatının “artist” lakaplı
yazarı Cahit Zarifoğlu, aşkla hemhal olan
ve bunu şiirlerine işleyen, yazdığı ölümsüz
eserlerden “yedi güzel adam”dan biri. olan zarif
insan Cahit Zarifoğlu’nun vefatının
34. Yıl dönümünde sevgiyle, saygıyla ve minnetle anıyoruz
Zarifoğlu ile Türk edebiyatının önemli isimlerinden Rasim Özdenören, Alaeddin Özdenören, Erdem Bayazıt ve Mehmet Akif İnan’ın Maraş Lisesinde başlayan arkadaşlıkları, “Diriliş”, “Edebiyat” ve “Mavera” dergilerinde sürdü. Nuri Pakdil’in Maraş’ta çıkardığı “Hamle” dergisinde ürünleri yayımlandı. Daha sonra “Yedi Güzel Adam” olarak da hatırlanacak olan aynı arkadaş grubu, 1956-1959 arasında “Yenilik”, “Yeni Ufuklar”, “Seçilmiş Hikayeler”, “Türk Sanatı”, “Varlık”, “Yeditepe”, “Dost”, “Pazar Postası” gibi yayınlarda yer alarak, “Maraş’ın Sesi” gazetesinin sanat sayfasında yazı ve eleştiriler kaleme aldı. İstanbul’da üniversite öğrenimi gördüğü dönemde Cahit Zarifoğlu’nun kişiliği ve şiiri üzerinde, Necip Fazıl Kısakürek ile Sezai Karakoç’un büyük etkisi oldu.
Yazı hayatı boyunca lisedeki arkadaş grubuyla birlikte hareket eden Zarifoğlu’nun şiirleri, mart 1966’da yeniden çıkmaya başlayan “Diriliş” dergisiyle “Türk Dili” ve “Soyut” dergilerinde, Cemal Süreya’nın “Papirüs”ü, Memet Fuat’ın “Yeni Dergi”sinde yayımlandı.
Cahit Zarifoğlu, haftalık “Yeni İstiklal” gazetesinin Rasim Özdenören tarafından yönetilen sanat sayfasında 1965’te asıl başlangıcını yaptı.
 


HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık