Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

BÜYÜK SULTAN GAVSİ SANİ, ÜMMETİ MUHAMMED’İN BAŞI SAĞOLSUN

Şahsiyetleri tebellür etmiş büyükler rahmet-i Rahmâna irtihal ettikçe dünya giderek daha az ilginç bir yer haline geliyor Gök kubbemiz daralıyor Rabbim milletimize ve ümmetimize selamet ihsan eylesin Gavsı Sani Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni Hazretlerine Rahmet olsun Makamı Ali olsun görüşmek üzre Sultanım...

BÜYÜK SULTAN GAVSİ SANİ, ÜMMETİ MUHAMMED’İN BAŞI SAĞOLSUN

Menzil Şeyhi Gavsı Sani Seyyid Abdulbaki 
El-Hüseyni'yi 
Milyonlar uğurladı

Menzil cemaatinin lideri Şeyh Seyyid Abdulbaki Elhüseyni (Kaddesahllahu Sirrehu) binlerce kişinin katılımı ile toprağa verildi. Geceden itibaren bölgeye gelenlerin oluşturduğu mahşeri kalabalık dikkat çekerken yaklaşın 3 milyon kişinin katılım gösterdiği belirtildi.

İslam alemi önemli bir liderini daha kaybetti. Menzil cemaati liderleri Şeyh Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni'yi uğurladı... İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Elhüseyni'nin cenazesi, kara yoluyla büyük bir konvoyla Kahta ilçesine bağlı Menzil köyüne getirildi. Sevenleri Menzil'e akın etti Gece saatlerinden itibaren cenaze için sevenlerinin akın ettiği Menzil'de büyük bir yoğunluk oluştu. Sabaha kadar dualarla beklenen cenazenin getirilişi sırasında yaklaşık 15 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Araçlar onlarca dönümlük alana park edildi Köy girişini kapatan güvenlik güçleri, cenaze namazına katılmak için gelen araçları kurulan otopark alanına yönlendirdi. Otoparkta binlerce araçlık yoğunluk yaşandı. Cenaze sabah saatlerinde karşılandı. Binlerce kişi tarafından karşılanan cenaze, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi. Yaklaşık 3 milyon kişi katıldı Menzil köyü bu kapsamda tarihi günlerinden birini yaşıyor. El-Hüseyni'nin sevenlerinin akın ettiği köye 250 bin araçla yaklaşık 3 milyon kişinin geldiği değerlendiriliyor.
El-Hüseyni'nin sevenlerinin akın ettiği köye 250 bin araçla yaklaşık 3 milyon kişinin geldiği değerlendiriliyor.
Araçlar onlarca dönümlük alana park edildi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Kaynak: Yeni Fetih
Editör: Ahmet Turak

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık