Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

BÜYÜK ÇAMLICA CAMİİ

Büyük Çamlıca Camii Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından yaptırılmış modern bir Osmanlı Mimarisi olarak göze çarpmakta . Burada Namaz kılmak nasip oldu.

BÜYÜK ÇAMLICA CAMİİ

Büyük Çamlıca Camii, her bir bölümünde en ince ayrıntısına kadar düşünülen detaylarıyla ilgi çekerken, heybetli yapısına yakışır anlamda bazı rakamsal büyüklükleri de kapsıyor. 6 minareli olmasıyla imanın şartlarını temsil ediyor. İmanın şartlarını temsilen 6 minareli inşa edilen Büyük Çamlıca Camii'nin 3 şerefeli 4 minaresi Malazgirt Zaferi'ne ithafen 107,1 metre, 2 şerefeli 2 minaresi ise 90 metre yüksekliğinde. NEDEN 72 METRE?
Caminin 72 metre yükseklikteki ana kubbesi İstanbul’da yaşayan 72 milleti, 34 metre çapındaki kubbesi İstanbul’u simgeliyor. Caminin ana kubbesinin üzerinde 3 metre 12 santimetre genişliğinde, 7 metre 77 santimetre yüksekliğinde, 4,5 ton ağırlığında alem var. DÜNYANIN EN BÜYÜK ALEMİ
Nanoteknolojiyle renklendirilen ve 3 parçadan oluşan alem, dünyanın en büyük alemi olma özelliğini taşıyor. ANA KAPISI EN BÜYÜKLERDEN
Büyük Çamlıca Camii, 5 metre genişliğinde, 6,5 metre yüksekliğinde ve 6 ton ağırlığındaki ana kapısıyla dünyadaki en büyük ibadethane kapılarından birine de sahip. DEV BİR KÜTÜPHANESİ VAR
Büyük Çamlıca Camii, 3 bin 500 metrekarelik sanat galerisi, 3 bin metrekarelik kütüphane, bin 71 kişilik konferans salonu, 8 sanat atölyesi, 3 bin 500 araçlık kapalı otoparkı bünyesinde barındırıyor. Cami, ses, ışık, ısıtma, havalandırma ve güvenlik sistemleriyle de farkını ortaya koyuyor. 7 AYDA 5 MİLYON ZİYARETÇİ
İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camii’ni 7 Mart’taki Regaip Kandili’nde sabah namazında 50 bin kişi ile buluşturduklarını, bu kadar sayıdaki kişiyle de 3 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmi açılışı yaptıklarını söyledi.

Büyük Çamlıca Camii’nin sadece bir cami değil, modern anlamda bir kompleks, geleneksel manada da külliye olarak tasarlandığını ifade eden Külünk, külliyenin müze dışındaki bütün unsurlarının faaliyete geçtiğini belirtti.
YAZIN GECE 01.00’E DEK AÇIK
Külünk, külliyede iyi bir ses düzenine sahip bin 71 kişilik konferans salonu, sanat galerisi, kütüphane, yapımı devam müze, sanat atölyeleri ve otoparkın yer aldığını anlatarak, bunlarla birlikte Büyük Çamlıca Camii’nde kesintisiz bir yaşamın başladığını vurguladı. Boğazı iyi gören bir konumda olması nedeniyle, özellikle yaz aylarında gece 01.00’e kadar yoğun bir ziyaretçi ilgisiyle karşılaştıklarını dile getiren Külünk, “7 Mart’tan bugüne yaklaşık 5 milyon insan külliyemize geldi” dedi. Külünk, proje aşamasından itibaren külliyeyi kullanacak engelli vatandaşlar için teknolojinin getirdiği yeniliklerin büyük bir kısmını kullanmaya gayret ettiklerini aktardı. Yaya yürüme kabartma işaretlerinden, işitme engelli bir vatandaşın cami içindeki sesi çok daha iyi duyabilmesi için bir frekans organizasyonuna, imam önderliğinde kılınan farz namazlarında, namazın ritüellerini takip etmede kolaylık olması açısından ışıklı uyarı sistemlerine kadar birçok detayın düşünüldüğünü paylaşan Külünk, caminin içinde ayrıca tekerlekli sandalyelerin yer aldığı, görevliler aracılığıyla engelli vatandaşların ibadet etmeleri için zemin hazırladıklarına dikkat çekti.


HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık