Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

Bizde Babil Ödülleri verelim

Sebilürreşad Yayın Kurulu Başkanı Recep Garip, Nobel Edebiyat Ödülü'nün Avusturyalı yazar Peter Handke’ye verilmesine tepki gösterdi. Garip, Batı'nın Nobel Ödülleri'ne karşı Türk-İslam coğrafyasının da "Babil", "Sümer" gibi isimler altında ödüller vermesi gerektiğini söyledi.

Bizde Babil Ödülleri verelim

Nobel Edebiyat Ödülü, Bosna soykırımını inkar eden Peter Handke’ye verildi. Bu gelişme ardından gelen tepkilere bir yenisi daha eklendi. 

 

Sebilürreşad Yayın Kurulu Başkanı Recep Garip, yaptığı açıklamada Batı'nın çirkin yüzünü bir kez daha gösterdiğini ifade ederek Türk-İslam coğrafyasını beraber olmaya çağırdı. Garip, Batı'nın Nobel Ödülleri'ne karşı Türk-İslam coğrafyasının da "Babil", "Sümer" gibi isimler altında ödüller vermesi gerektiğini savundu. 

 

Garip şu şekilde konuştu: Nobel Edebiyat Ödülleri bir kez daha Batı'nın ve Avrupa'nın hayata, insanlığa neler anlattığı yönünden bir sonuç verdi. Doğu toplumları Türk-İslam coğrafyası elbetteki Batı'nın iç yüzünü biliyor. Farklı bir beklenti içinde değiliz. Yine de bir kez daha kendi köklerimize doğru ilerlememiz gerektiğini bu ödül ile birlikte anladık. Türk-İslam coğrafyası yeniden birlik olmaya mecburdur. Bu nedenle bu ödüllerin bizim için hiç bir kıymeti yoktur. Yine de Türk-İslam coğrafyasındaki hoşgörünün galip geleceğini ve yeniden birlik olmak için çalışmalar yapılması gerektiğini ifade ediyorum. Belki yeni ödüller koymalıyız. Babil ödülü, Sümer ödülü gibi. Bunun önünü açmalıyız ki dünya adeleti, vicdanı, ölçüyü bizden görmüş olsun. 


HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


onur onur 12.12.2019

test

Ahmet turak Ahmet turak 12.12.2019

Maşallah

yükleniyor
yukarı çık