Yeni Fetih, Yeni Fetih Gazetesi,

Türkiye'nin ve İslam Dünyası'nın Güvenilir Haber Sitesi

  • Dolar 33.9008
  • Euro 37.6352
  • GR ALTIN 2809.6
  • ÇEYREK 4627.6

AHMET ÖZHAN VE MUSİKİ

Müzik eğitimini İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Mûsikî Cemiyetinde tamamladıktan sonra 1968 yılında profesyonel müzik kariyerine başlamıştır.

Devlet Sanatçısı unvanına sahip olan Ahmet Özhan, 26 Ağustos 1950 tarihinde, babaları Nazmi Beyin görevli bulundukları Urfa’da dünyaya gelmiştir. Ailesi aslen Rumelilidir. Müzik eğitimini İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Mûsikî Cemiyetinde tamamladıktan sonra 1968 yılında profesyonel müzik kariyerine başlamıştır. Zamanın çeşitli üstatlarından birebir istifadeleri olmuş, plak çalışmalarının yanı sıra sinema filmleri, televizyon dizileri ve konserler gerçekleştirmiş; yine televizyonlarda yorumcu, programcı ve yönetmen olarak da görev üstlenmiştir. 1981-1991 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı olarak görev yapmıştır. Ahmet Özhan tarafından seslendirilmiş şarkı ve ilahilerden oluşan çok sayıda 45’lik plak, longplay, kaset ve CD yayınlanmıştır. Sanatçı, güncel ve klasik Türk müziğinin yanı sıra, 1974 yılında intisap ettiği Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfında edindiği bilgi, birikim ve donanımla; ilk olarak 80’li yılların başından itibaren yapmış olduğu çalışmalarla tasavvuf müziğini aslına uygun icrasıyla sahnelere taşımış ve ülkesinde yeni bir akımın öncüsü olmuştur. Ahmet Özhan, Konya’da icra olunan Şeb-i Arus Törenlerine 1980 yılından itibaren aralıksız olarak her yıl katılmış ve halen bu hizmetini sürdürmektedir.

Kaynak: Yeni Fetih
Editör: Ahmet Turak

HABERE YORUM YAZIN

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor
yukarı çık