Türkiye kardeşlerine sahip çıktı! Zalim Çin'i korkutacak fotoğraflar

Doğu Türkistan'daki Çin zulmüne tepki göstermek için bir araya gelen on binlerce vatandaş, zalim Çin güçlerine "Doğu Türkistan yalnız değildir" mesajı verdi.

Yeni Fetih

Zalim Çin'in Doğu Türkistan'da gerçekleştirdiği vahşi zulümlere tepki göstermek ve Doğu Türkistanlı mazlumlara sahip çıkmak adına on binlerce kişi dün akşam İstanbul'da bir araya geldi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), İHH İnsani Yardım Vakfı ve birçok sivil toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde on binlerce kişi, Fatih Camisi'nin avlusunda toplandı. "Tek çare İslam Birliği" ve "Kardeşini öldüren sessizliğindir" gibi ifadelerin yer aldığı yazılı pankartlar açan vatandaşlar, ellerindeki meşaleler ile Türkiye ve Doğu Türkistan bayraklarıyla yürüyüşe geçti.

Beyazıt Meydanı'na kadar yürüyen on binler, burada tekbirler getirerek, "Doğu Türkistan yalnız değildir", "Zalimler elbet hesap verecek" ve "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" ifadelerini haykırdı.

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ve Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım'ın konuşma gerçekleştirdiği eylem, Ömer Döngeloğlu’nun yaptığı duanın ardından son buldu.