Türkiye-Cebelitarık

Türkiye, Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’na katılmak için son viraja girdi. A Milli Takımımız bu yolda bugün Cebelitarık ile karşı karşıya geliyor. T

Yeni Fetih

AMilli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu dokuzuncu hafta maçında bugün Cebelitarık’ı konuk edecek. Saat 20.00'de başlayacak olan mücadele TRT 1'den naklen yayınlanacak.

İlk 11'ler

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Çağlar, Merih, Caner, Orkun, Kerem, Halil, Hakan, Barış Alper, Burak.

Cebelitarık: Coleing, Mouelhi, Chipolina, Annesley, Olivero, De Barr, Wiseman, Sergeant, Walker, Jolley, Valarino

G Grubu’nda Hollanda 19 puanla lider durumda bulunurken, 17 puana sahip Norveç ikinci, Türkiye ise 15 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Grubu lider bitiren ekip Dünya Kupası’na doğrudan katılırken, grup ikincisi ise play-off oynama hakkı elde edecek. Rakiplerinin puan kaybını bekleyen Türkiye, iki maçını da kazanmak istiyor.

"Averaj için gol lazım"

Milli takım, Cebelitarık karşısında farklı galip gelerek averajını da iyi duruma getirmek istiyor. Ay-yıldızlı ekip, Norveç’in 5 gol averaj gerisinde bulunuyor. Grup maçlarının tamamlanmasının ardından puan eşitliği durumunda, genel averaja bakılacak. Ay-yıldızlı ekip, Cebelitarık mücadelesinden sonra Karadağ ile 16 Kasım Salı günü deplasmanda oynayacağı karşılaşmayla grup maçlarını tamamlayacak.

Grup lideri Hollanda bugün deplasmanda Karadağ ile karşı karşıya gelirken, Norveç ise kendi sahasında Letonya’yı konuk edecek. Grubun son hafta maçında ise Hollanda ile Norveç, Amsterdam’da karşılaşacak.