SULTANIM, BÜYÜK SULTAN GAVSİ SANİ 30 YIL İRŞAD GÖREVİNİ YÜRÜTTÜ

ÜMMETİ MUHAMMED’İN BAŞI SAĞOLSUN Şahsiyetleri tebellür etmiş büyükler rahmet-i Rahmâna irtihal ettikçe dünya giderek daha az ilginç bir yer haline geliyor Gök kubbemiz daralıyor Rabbim milletimize ve ümmetimize selamet ihsan…

Yeni Fetih

Hicri 1362/Miladi 1943 yılında Siirt İlinin Baykan İlçesine bağlı Taruni
köyünde doğan Gavs-ı Sani Şeyh Abdülbaki Elhüseyni, Babası Gavsı Azam Şeyh Abdülhakim Elhüseyni (Kuddise Sirrehü) Nakşibendi Halid-i Şeyhi idi. Şeyh Seyyid Abdülbaki Hazretleri babasıyla birlikte yaklaşık 1,5 yıl kadar Taruni, sonra 5 yıl Bilvanis, sonra 11 yıl Kasrik, sonra 9 yıl kadar Gadir köylerinde ikamet etmiştir. 1971 yılında yine babası Gavs-ı Kasrevi Hazretleri ile birlikte Menzil köyüne yerleşmiştir.

Çocukluk ve Gençlik dönemleri ilim tahsiliyle geçen Gavs-ı Sani Hazretlerinin babası 1972 yılında Ahirete İrtihal etmiştir. Bunun üzerine Seyyid Abdülbaki Elhüseyni, abisi Seyda Muhammed Raşid Elhüseyni rehberliğinde devam etmiştir. Ağabeyinin irşad döneminde teslimiyet yolunu tamamlamış ve halifelik almıştır. Ağabeyi Muhammed Raşid ElhüseyniHazretleri 1993 yılında Ahirete irtihal edince Şeyh Seyyid Abdülbaki Hazretleri(Kuddise Sirrehü) artık irşada başlamıştır.
Şeyh Seyyid Abdülbaki Hazretleri irşad dönemi boyunca niyet, ilim, tövbe, zikir, hizmet, tevazu konuları üzerine bihassa dikkat çekmiştir.
Özellikle niyetlerimiz daimi bir şekilde kontrol edilmesi gerektiği beyanını vermiştir. Bu hususta İslami eğitim kurumlarının hem sayısının hemde olanaklarının artması için büyük çaba sarfetmiştir.
İslami kurumlardan mezun olanların ise, temel dini bilgileri anlatmakla ve hayatın her alanında İslami ölçülere uygun bir şekilde görevlendirmiştir.
Gavs-ı Sani Hazertleri, İrşadı boyunca vakit namazları da dahil tüm ibadetlerinde cemaati ve ziyaretcileri ile birlikte tövbe etmiş ve nice insanları 
kötülükten uzak tutarak iyiliğe, tövbeye yanaşmasına vesile olmuştur.
Ceaatindeki bütün müridlerini Nakşibendi tarikatının usüllerine uygun bir biçimde zikretmeye teşvik etmiştir.
Zikretmenin kalbin temel ihtiyacı olduğunun ve asla ihmal edilmemesi gerektiğinin üzerine basmıştır. Sevenlerinin birlik içinde, istişare ahlakıyla
hizmet edilebilmesi için pek çok kurum ve kuruluşun inşa edilmesine ve devamlılık göstermesine öncülük etmiştir. Kalp kırmaktan ve kul hakkından azami ölçüde kaçınılmasını tavsiye etmiş ve bu tarz durumlarda alttan almayı öğütlemiştir.
Gavs-ı Sani Hazretleri, güzel Ahlakı ile rehberlik ettiği kimselerin insanlığa faydalı olacak hayırlı işler yapmalarına vesile olmuştur.
Nice eserin imar, inşa ve ihyasına öncülük etmiştir.
Seyyid Abdülbaki Hazretleri, ümmet şuuruna ve Türkiye’nin birlik ve beraberliğine büyük önem vermiştir. Nakşibendi tarikatının tüm güzelliklerini insanlığa duyurmuştur. 
Gavs-ı Sani Hazretleri 12 Temmuz 2023’te Ahirete irtihal etmiştir. Mekanı Cennet Makamı Ali olsun.