MİLYONLARCA ÖĞRENCİ İÇİN BÜYÜK GÜN E-Okul üzerinden dijital karneler erişime açıldı

E-Okul üzerinden dijital karneler erişime açıldı. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle 2020-2021 eğitim-öğretim yılını da ağırlıklı olarak EBA üzerinden verilen eğitimlerle tamamlayan öğrenciler bugünden itibaren karnelerini e-Okul üzerinden görebilecekler. Sistemde yoğunluk yaşanmaması…

Yeni Fetih

 Bakanlığı'ndan (MEB) yapılan son dakika açıklamasına göre milyonlarca öğrencinin karneleri E Okul VBS ile erişime açıldı. Notların öğretmenler tarafından sisteme girişleri tüm Türkiye'de tamamlanırken bugün 2 Temmuz'a kadar sürecek okullarda erken karne erişimi mümkün olacak. Diğer yandan Milli Eğitim Bakanı  da yeni eğitim öğretim yılı ve yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

YENİ SEZONDA YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN TARİH BELİRLENDİ

"Okula giden çocuklarımızın ailelerindeki vaka artışı, toplumdaki genel artışa oranla yüzde 20 daha düşük" diyen  Bakanı  "Okullarımız güvenli yerler, çünkü sürekli kontrol var. Bu gelişmeler ışığında tamamen normale dönmek belki mümkün olmasa da hijyen koşullarını sağlayarak aşının bize kattığı güçle yeni eğitim öğretim yılına (Eylül) tüm kademelerde tam zamanlı yüz yüze eğitimle başlamayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz karnelerine bugün itibarıyla dijital olarak erişebilecek" dedi.