İLAÇSIZ YAŞAMAK ZEYTİNYAĞI İLE MÜMKÜN / Tugay Bozbey

    Evet , Zeytinyağı sağlıklı yaşamak için şart.Bunun sebebini kısaca  açıklayalım ; 

Yeni Fetih

    Evet , Zeytinyağı sağlıklı yaşamak için şart.Bunun sebebini kısaca  açıklayalım ; 
Ülkemizde 178 milyon civarında zeytin ağacımız var. polifenolik içerikler açısından zeytinyağı mız dünyada bir numara
Bu içerik zeytinyağında 100'ün üzerinde ise o iyi bir zeytinyağı 150'nin üzerinde ise çok iyi bir zeytinyağı dır eğer 200'ün üzerinde ise o artık bir zeytinyağ değil şurup dur şifa niyetine içilir, yemeklere koymamak lazımdır. bizim memleketimizde ise polifenolik içerikler Kuzey Ege'de 500-600 700 civarlarındadır. 
       Ayriyetten yanlış bir bilgiyi düzeltmemiz gerekirse o da; damarları yağların tıkadığı bilgisidir. Aslında damarları tıkayan yağ değildir, damarları tıkayan kan şekerinin yükselmesidir.. Damarları tıkayan diyabet hastalığıdır ve bir numaralı sebebi bu hastalıktır. Artık yağın suçlamasından vazgeçmeli bu doğru bir yaklaşım değil. 

       Genellikle yol kenarında plastik şişelerde ve güneşin altında zeytinyağının satıldığını sıkça görürüz. Yağın hangi senenin mahsulü olduğu, asidite, saklama koşulları ve saf olup olmadığı gibi bilgilere de ulaşılamadığından tüketimleri güvenli değil.
Işık, oksijen, sıcaklık, su veya nem zeytinyağının kalitesini bozan etmenlerdir. Bunları göz önünde bulundurarak evde ışık ve nem almayan kapaklı dolaplarda saklanmalı. Osmanlı'da yağ alındıktan sonra evde küçük şişelere doldurulur ağızları kapatılır böylelikle büyük kabında uzun müddet oksijene muhatap kalması engellenir asitlenmesinin önüne geçilirdi. Bu durumda evimize giren cam şişelerin 1 litre yarım litre ve daha küçük olanlarını çöpe atmayıp yağ için saklamak ve kullanmak yerinde bir hareket olacaktır. Böylelikle zeytinyağı tercihen renkli cam şişede ve bulunduğu ortam sıcaklığı 15 derece civarında olacak şekilde korunmalı. ( elimizde kendi ürünümüz olan, 0.3 asit oranı  ile ürettiğimiz , 10 lt.lik tenekelerde, tamamen katkısız saf zeytinyağı mevcuttur, kapıya teslim edilir )

       Herkese sağlıklı ve hayırlı bir hayat dileriz. ŞİFAYA DOĞAL ÜRÜNLER. / Tugay Bozbey

İrtibat:0535 294 49 69