HAKAN FİDAN'DAN ABD'YE REST

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: (ABD'ye) Bölgede özelikle Arapların YPG eliyle baskı altına alınma politikasına son verilmeli" “YPG terörünün meşru bir güçmüş gibi gösterilmesi son bulmalı. Olmazsa, gördüğümüz çatışmalar sadece bir…

Yeni Fetih

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'yi terör örgütlerine desteği konusunda uyararak, "YPG terörünün meşru bir güçmüş gibi gösterilmesi son bulmalı. Eğer bulmazsa bu gördüğümüz çatışmalar sadece bir başlangıç" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile ortak basın açıklamasında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terör örgütlerine destek konusunda ABD'yi uyardı. Fidan konuşmasında, "Amerika destekli YPG'nin Arap topraklarını işgal ederek onları boyunduruk altına alması girişimlerini öngörüyorduk. YPG ve PKK terörü bir gün ortadan kalkacak. Ama hem Amerika'nın hem YPG'nin hep beraber Kürtlerle Araplar arasına ektikleri fitne tohumlarının rehabilitesi uzun yıllar alacak. ABD'ye sesleniyoruz; YPG terörünün meşru bir güçmüş gibi gösterilmesi son bulmalı. Eğer bulmazsa bu gördüğümüz çatışmalar sadece bir başlangıç" şeklinde konuştu.

Haber Merkezi